Zomerfestival Accordeon

        

5 en 6 augustus 2017 Borculo

Ellen Zijm

Actuele informatie staat op:

https://www.facebook.com/accordeonkamp

Accordeonkamp.nl is een landelijk initiatief wat het verbinden en motiveren van accordeonisten nastreeft. Er wordt gewerkt met een dag vullend programma, bestaande uit educatieve blokken en ontspanning.

Mijn ontwikkeling:

Op mijn 9e begon ik met accordeonlessen en vanaf het begin liet het me al niet meer los. Na twee jaar kreeg ik een knopaccordeon met melodiebassen in handen en zo kwam ik al gauw bij Egbert Spelde terecht, waar ik ook gestudeerd heb. Na mijn studie in Nederland ben ik in Würzburg (Du) bij Stefan Hussong gaan studeren. Tijdens mijn middelbare schooltijd ontmoette ik Quirine van Hoek, violiste, met wie ik sindsdien een duo vorm, inmiddels al 15 jaar! Na mijn studie ben ik ook een duo begonnen met Marijke Schröer, saxofoniste. Via o.a. de NJO Summer Academy heb ik vanaf het begin van mijn studietijd al veel in moderne ensembles met een grotere bezetting gespeeld, iets waar ik nog altijd erg van geniet. 

Tijdens mijn studie was mijn belangrijkste bijvak koordirectie en ensembleleiding. Naast het lesgeven dirigeer ik bij Animato Hengelo. 


Mijn hoogtepunten:

  1. Het in première brengen van nieuwe werken, zowel voor solo accordeon als in kamermuziekbezettingen. 

  2. D e Cd 'De Thuiskomst in the Early Baroque'. (En in de toekomst: de nieuwe Cd-releases van mijn beide duo's dit najaar)

  3. Concerten op bijzondere locaties, zoals de Museumnacht Antwerpen, het Grachtenfestival, een daklozenopvang, op scholen, etc. 

  4. Uitvoeringen van eigen arrangementen van grotere werken, zoals het Requiem van Fauré en het Stabat Mater van Pergolesi.

  5. Het spelen in grote producties, o.a. La Traviata (Operafront) en Sneeuwwit (HollandOpera)


Dit heb ik te bieden:

Een probleemoplossend vermogen. Ik vind niets leuker dan kijken waarom iets bij het spelen niet werkt of iets niet lukt  en dan samen talloze manieren te bedenken en uit te proberen om het toch voor elkaar te krijgen, inclusief studietips om weer weken mee vooruit te kunnen.

Daarnaast heb ik veel leerlingen die ook in orkestverband of kamermuziekverband muziek maken en houd ik me graag bezig met goed samenspel, samen (en individueel) een muzikaal verhaal vertellen met het stuk en al je technische vaardigheden in de strijd gooien om mooie muziek te creëren!


Hier kunt u mij vinden:

Je kunt mij vinden via www.ellenzijm.nl en mijn duo's vind je via www.dethuiskomst.nl en www.saxyon.com 

Onder 'Ellen Zijm' 'De Thuiskomst' en 'SaxYOn' ben ik ook op facebook te vinden.

Welkom       

Het programma

Inschrijven  

Kosten 

Terug naar:
Combi-kamphttp://www.accordeonkamp.nl