Zomerfestival Accordeon

        

5 en 6 augustus 2017 Borculo

Houding, beweging: Hoe zorg ik goed voor mijn rug?

Iedere accordeonist kent het wel: Rugklachten. Wat kan je daar zelf aan doen? Welke effectieve hulpmiddelen bestaan er inmiddels? Welke professionele ondersteuning bestaat er en wat kan dat opleveren?


Inhoud:

Als ervaringsdeskundige geef ik een uitgebreide informatieve workshop waarin ik eerst uitleg geef over verschillende vormen en oorzaken van rugklachten. Hierbij word ik bij voldoende interesse voor deze workshop ondersteund door een fysiotherapeut!


Aansluitend bespreek ik verschillende strategieën om met de gevormde inzichten tot een acceptabelere situatie te komen. Hierbij gaan we ook praktisch aan de slag met verschillende ondersteunings-/ hulpmiddelen. (zowel voor tijdens als na het spelen)


Resultaat:

Niet alle rugklachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen, wel kan inzicht in de klachten op lange termijn zorgen voor ander gedrag en daarmee een milder klachten patroon. In combinatie met de juiste hulpmiddelen kan dit tijdens het spelen veel verlichting geven.


Niveau deelnemers:

Alle niveau’s


Kosten:

30,- of deelname pas (zie kosten)


Info:

Zondag 6 augustus 10.00-±12.00

AP 1

Actuele informatie staat op:

https://www.facebook.com/accordeonkamp

Accordeonkamp.nl is een landelijk initiatief wat het verbinden en motiveren van accordeonisten nastreeft. Er wordt gewerkt met een dag vullend programma, bestaande uit educatieve blokken en ontspanning.

Welkom       

Het programma

Inschrijven  

Kosten 

Workshops Annemarieke van der Ploeg:

Houding en beweging (AP1)

Oefenen met resultaat (AP2)

Terug naar:
Combi-kamphttp://www.accordeonkamp.nl